Alla inlägg under september 2006

Av som som - 19 september 2006 16:08

jag läste lite gamla inlägg på en annan blog och ramlade på ett litet skoj test som jag inte kunde låta bli att också testa... och jo jag fick samma resultat. Jag vill iaf tro att jag är kreativ :-)

Av som som - 18 september 2006 15:16

Ja att slippa pdf-filer helt vore ju underbart, men i brist på det så kan vi alla fall slippa arobat reader! Det finns numera ett bra alternativt program så att man kan slänga ut adobes hemskhet. Foxit Reader verkar faktiskt funka finfint. Tyvärr är det inte opensource men det verkar inte vara nått spyware i det ändå. Häromveckan har de tydligen släppt en ny version, låt oss hoppas att det inte låter pdf-filerna "ringa hem" som tydligen acrobat reader gör, bara för att det fått javascriptstöd i nya versionen.Jo jag vet att ghostscript-ghostview funnits länge men jag är inte riktigt glad i det. Men det kanske förbättrats sen jag testade sist, någon som vet?(hmm... undrar om det xpdf är vettigt? det står att det finns till windows också men om det funkar som ett riktigt windowsprogram vet man ju inte...)

Av som som - 15 september 2006 18:08

Jag har ju varit lite halvtveksam till hur firefox är uppbyggt rent programmeringstekninskt. Det sätt som gränssnittet är gjort gör ju tyvär firefox slöare och mer minneshungrigt än nödvändigt vilket jag ogillar - särskilt som mina dator inte direkt är purunga. Jag har tex testat att installera K-meleon på en burk där firefox bara blir för segt att starta. K-meleon har samma sidritare som firefox men behöver bara 32MB.Men det finns en hel del bra med firefox också, och en sån sak är alla möjliga förbättringar man kan göra utan att behöva pilla med källkoden. Visserligen har jag ju alltid tyckt att "en bra webläsare har allting inbyggt direkt i källkoden" (dvs lite som Opera som jag körde mest förut tills de pajjade newsläsningsystemet). Och pluginprogram borde förbjudas!Samtidigt så finns det så otroligt massa trevliga finesser och saker man kan ha i en webläsare så kanske det blir för mycket att stoppa in dem alla i webläsaren direkt. det finns ju också saker som bara ett fåtal är intresserade av. så kanske kanske är det här med tillägg en god idé ändå...Nu ska jag ta mig i kragen och kolla in lite fler tillägg, det finns många bra "extensions" på https://addons.mozilla.org/firefox/extensions/som jag känner mig riktigt sugen på och borde testa lite.

Av som som - 14 september 2006 10:41

Jag har ju länge kört helt utan flash i webläsaren (jag tycker inte om flash och det är ju till 99% iaf bara reklam) men tyvär kräver vissa websidor flash, tex youtube. Så jag vart väl tvungen att installera flash i alla fall då. Men!, och det är det som är poängen, samtidigt stoppade jag in firefoxtillägget flashblock (jag kanske glömde säga att jag vanligtvis kör firefox ja, vissa saker är så vanliga så man tar det för nått självklart)Flashblock gör så man slipper allt ointressant flashjox men ändå lätt och behändigt kan se de som man är intresserad av. När man kommer till en sida så istället för att direkt köra igång flashfilmerna (flashprogrammen för att vara nogräknad) rullandes överallt visar den en symbol för respektive som man kan klicka på för att visa flashen. Perfekt och enkelt.Ta hem det härhttps://addons.mozilla.org/firefox/433/

Av som som - 12 september 2006 09:20

Nu har jag bytt till den här adressen, glöm den gamla. Låtsas som den gamla bloggen aldrig funnits. Välkommen hit, var inte rädd för att fråga om det är något du undrar över. Bloggar du själv föresten?

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2006 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards