Senaste inläggen

Av som som - 22 september 2006 22:29

Hmm... jag skriver för mycket om själva bloggandet. Känns farligt nära blogger blogs about blogging, details in my blog.... :-)

ANNONS
Av som som - 22 september 2006 19:20

hur var det där nu med trackbacks? det verkar inte finnas här, men det finns en lista på vilka sidor som har länk till mig och hur många som kommit hit med respektive. snyggt enkel och trevligt. nått sånnt har jag till några av mina vanliga websidor också (att jag ska ta och koda om det statistiksystemet helt så det blir bättre (vilket år som helst) hör inte hit)men skillnaden med trackbacks verkar vara att länkaren manuellt ber att få tala om att den länkar till bloggaren. och så kan besökare se hur många och vilka som länkat också (så det är lätt att hoppa dit och läsa dessa kommentarer).Om jag länkar till ett inlägg på henriks blogg här. så måste jag också fylla i ett extra fält med en något ändrad version av adressen till henriks inlägg http://www.gigahertz.se/blog/trackback.php?id=20060922001258711 så min länkandes sidas adress postas till henriks, jag "pingar". i vart fall om jag förstår denna guide rätt. känns onödigt komplicerat. Kanske lika bra att läsa specen istället.

ANNONS

...

Av som som - 21 september 2006 19:30

uh? det verkar vara helt okej här att kapa bort en bit av inläggsadressen med ... och det funkar bra ändå?eller hmm ja bara om nummret är kvar tycks det, fast idén är ju trevlig ändå att en webserver skulle leta rätt på rätt url ändå om man kapar en bit med ... eller?

Av som som - 20 september 2006 11:30

Nu har jag testat detta blogsystem en vända och en del brister har det ju tyvär... lika bra att skriva ner några av dem då.* Tyvärr kan man inte ställa in så det låter länkarna vara i fred och se ut som besökaren har ställt in i sin webläsare. Jag vill att alla länkar på sidan ska se ut och fungera som en normal länk gör, understrykta och olika färg beroende på om det är en tidigare besökt sida eller inte (default i friefox är blå respektive lila). Men nej nej.. det går inte för sig på bloggagratis.se. Det går inte ens att ställa in så alla länkar har en färg utan att den färgar om ickelänkrubrikerna till den färgen också! Jag önskar mig en stor kryssruta överst i inställningarna [X]ingen css alls, låt besökaren bestämma.* Något som den här saknar som den förra hade är kategorier. jag gillar idén att markera upp vilka kategorier ett inlägg hör till. * tydligen går det inte att göra länkar i kommentarer, det vore ju så enkelt om den gjorde länkar av eventuella adresser som man skriver in. dessutom verkar den göra sönder långa ord, den stoppar in.....i mitten :-/* Presentation-sidan är lite primitiv... jag vill döda horoskop-joxet... eller iaf skriva vad jag själv vill där. över huvud taget få skriva den sidan själv vore ju trevligt.* en mindre brist är att tyvär kan bilder bara vara jpg. det är trist att behöva packa om gif och png-bilder för att kunna ta med i bloggen.* utan javascript funkar inte sånna saker som kommentarer och länkar alls för besökaren :-( Det är verkligen kasst. Och den envisas med att öppna nya fönster när man följer en länk. Hur vidrigt är det inte med sidor som håller på och öppnar upp nya fönster, vill man som besökare öppna en länk i ett nytt fönster eller flik kan man ju göra det själv.* en sida med en lista på alla blogginläggen vore bra. med rubrik och första raden eller så. * hmm.. en liten brist till jag märkte nu: det går inte att göra en enkel lista med det här... jag saknar tillgången till html....<ul><li>en lista <li>är bra att ha<li>i sånna här sammanhang</ul>det finns fler brister, men det här inlägget är lite väl långt nu

Av som som - 19 september 2006 16:08

jag läste lite gamla inlägg på en annan blog och ramlade på ett litet skoj test som jag inte kunde låta bli att också testa... och jo jag fick samma resultat. Jag vill iaf tro att jag är kreativ :-)

Av som som - 18 september 2006 15:16

Ja att slippa pdf-filer helt vore ju underbart, men i brist på det så kan vi alla fall slippa arobat reader! Det finns numera ett bra alternativt program så att man kan slänga ut adobes hemskhet. Foxit Reader verkar faktiskt funka finfint. Tyvärr är det inte opensource men det verkar inte vara nått spyware i det ändå. Häromveckan har de tydligen släppt en ny version, låt oss hoppas att det inte låter pdf-filerna "ringa hem" som tydligen acrobat reader gör, bara för att det fått javascriptstöd i nya versionen.Jo jag vet att ghostscript-ghostview funnits länge men jag är inte riktigt glad i det. Men det kanske förbättrats sen jag testade sist, någon som vet?(hmm... undrar om det xpdf är vettigt? det står att det finns till windows också men om det funkar som ett riktigt windowsprogram vet man ju inte...)

Av som som - 15 september 2006 18:08

Jag har ju varit lite halvtveksam till hur firefox är uppbyggt rent programmeringstekninskt. Det sätt som gränssnittet är gjort gör ju tyvär firefox slöare och mer minneshungrigt än nödvändigt vilket jag ogillar - särskilt som mina dator inte direkt är purunga. Jag har tex testat att installera K-meleon på en burk där firefox bara blir för segt att starta. K-meleon har samma sidritare som firefox men behöver bara 32MB.Men det finns en hel del bra med firefox också, och en sån sak är alla möjliga förbättringar man kan göra utan att behöva pilla med källkoden. Visserligen har jag ju alltid tyckt att "en bra webläsare har allting inbyggt direkt i källkoden" (dvs lite som Opera som jag körde mest förut tills de pajjade newsläsningsystemet). Och pluginprogram borde förbjudas!Samtidigt så finns det så otroligt massa trevliga finesser och saker man kan ha i en webläsare så kanske det blir för mycket att stoppa in dem alla i webläsaren direkt. det finns ju också saker som bara ett fåtal är intresserade av. så kanske kanske är det här med tillägg en god idé ändå...Nu ska jag ta mig i kragen och kolla in lite fler tillägg, det finns många bra "extensions" på https://addons.mozilla.org/firefox/extensions/som jag känner mig riktigt sugen på och borde testa lite.

Av som som - 14 september 2006 10:41

Jag har ju länge kört helt utan flash i webläsaren (jag tycker inte om flash och det är ju till 99% iaf bara reklam) men tyvär kräver vissa websidor flash, tex youtube. Så jag vart väl tvungen att installera flash i alla fall då. Men!, och det är det som är poängen, samtidigt stoppade jag in firefoxtillägget flashblock (jag kanske glömde säga att jag vanligtvis kör firefox ja, vissa saker är så vanliga så man tar det för nått självklart)Flashblock gör så man slipper allt ointressant flashjox men ändå lätt och behändigt kan se de som man är intresserad av. När man kommer till en sida så istället för att direkt köra igång flashfilmerna (flashprogrammen för att vara nogräknad) rullandes överallt visar den en symbol för respektive som man kan klicka på för att visa flashen. Perfekt och enkelt.Ta hem det härhttps://addons.mozilla.org/firefox/433/

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2006
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ somsom med Blogkeen
Följ somsom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se